Курилка > Анекдоты и истории

СБУ Вилучила репітер нацгвардії який міг посилювати сигнали жучків у Волинській облраді

(1/1)

UT4UIS:
https://www.volynnews.com/news/all/sbu-vyluchyla-repiter-natshvardiyi-iakyy-mih-posyliuvaty-syhnal-z-zhuchkiv/
Читайте
Идиотизм запредельный
Первое апреля прошло, а идиотизм запоздал.

Працівники УСБУ у Волинській області вилучили репітер Нацгвардії, який 4 квітня знайшли на даху будинку Волинської облради. Передавальний пристрій міг підсилювати сигнал жучків, встановлених в будівлі для прослуховування. В Нацгвардії стверджують, що використовували його тільки для підсилення рацій. Проте на схемі роботи, окрім рацій, чітко вказані й інші невідомі передавальні пристрої.

4 квітня під час доповіді очільника УСБУ у Волинській області Юрія Фелонюка голова облради Ігор Палиця повідомив, що після початку сесії у приміщенні під дахом будівлі виявили невідому апаратуру. З його слів, фахівці припускають, що це пристрій, що підсилює сигнал жучків, встановлених в облраді. В Нацгвардії вже заявили, що обладнання, буцімто, використовують для ретрансляції сигналу між раціями.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ПРАЦЮВАЛО ПРОСЛУХОВУЮЧЕ ОБЛАДНАННЯ, ЗНАЙДЕНЕ У ВОЛИНЬРАДІ

Проте в цій історії чимало нюансів, які свідчать про те, що обладнанням насправді користувались саме для того, аби прослуховувати приміщення будинку.

Для чого використовували репітер

Завдання репітера (ретранслятора) – приймати малопотужний сигнал, підсилювати його та передавати на приймаючу станцію. Джерелом сигналу може бути як рація (саме для цього, зі слів Нацгвардії, і ставили пристрій), так і невеликий прослуховуючий пристрій, якій передає радіосигнал. В силу своїх мініатюрних розмірів «жучки» не можуть передавати потужний сигнал, а тому без «послуг» ретранслятора в цьому випадку – не обійтись.
Чимало питань викликає і інструкція, яку знайшли в кейсі з обладнанням. На ній є і рація (відмічена зеленим кольором), а є й інші передаючі пристрої, на яких немає позначок. Зокрема, 4 елементи без позначки, які цілком можуть бути прослуховуючими пристроями (відмічені червоним кольором).
https://www.volynnews.com/files/news/2018/04-05/242014/photo_2018-04-05_13-11-13w.jpg

Поруч на схемі – два автомобілі з позначками антен. Один з них легковий, інший – вантажний. Які завдання вони виконували і для чого їм передавальні елементи – невідомо, проте така схема часто використовується для комплексного зовнішнього спостереження за об’єктами, коли є необхідність переміщуватись по заданому периметру.
Серійний номер репітера так і не знайшли, а забрала обладнання чомусь СБУ, а не Нацгвардія, якій воно належить. Вочевидь, не просто так, адже які додаткові компоненти могла містити система – невідомо, а на схемі роботи системи позначені не лише звичайні рації, але й автомобілі з антенами та інші передавальні пристрої, призначення яких може бути найрізноманітнішим. В тому числі - і для підсилювання сигналу від прослуховуючих пристроїв.










UT3BW:
А я то думаю, чого це на АПРС.ФІ жодного волиняки чи рівненяки.  [:-}
Тільки купа синеньких хатинок залишилося від вінницького спаму. *ROFL*

laser:
там тойво, на реконструкції АПРС  *DON-T_MENTI
ви зацініть як антену круто забамбурили.

 [ Invalid Attachment ]

UT3BW:
Ртутна ?

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

Помилка під час натискання Дякую
Дякую...
Go to full version