Автор Тема: Стоит ли радиолюбителям слушать полицейские частоты?  (Прочитано 7656 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline UR8US

Віктор Пащенко, UT2UQ:

Для аргументації прослуховування - не прослуховування відкритих каналів спеціальних користувачів.

Наведу два приклади (їх більше), коли прослуховування відкритих каналів радіозв'язку Національної поліції (спец. користувачі), та небайдужій позиції громадян - радіоаматорів сприяло затриманню правопорушників у 2019 році в м. Києві.
(данні інтерпретовані з довідки МВС про події за минулу добу )

Близько 4 години ранку надійшло повідомлення про викрадення автомобіля Toyota ...., державний номер..... за адресою ....... Одразу ж в дію було введено операцію з перехоплення. На виїздах з міста патрулюють посилені наряди поліції.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Проводяться всі необхідні заходи спрямовані на встановлення осіб причетних до скоєння цього злочину, їх затримання та притягнення до кримінальної відповідальності.

О 6.12 ранку на лінію 102 зателефонував водій автомобіля ...... громадянин ....... та повідомив, що на дорозі Великої Окружної в районі торгового центру ..... рухається автомобіль, вказаний у орієнтуванні. Громадянин .... повідомив, що на своєму автомобілі рухається за підозрілим на викрадення автомобілем та буде повідомляти про напрямок його руху.

Терміново були направлені в цей район пересувні наряди поліції, підтримуючи зв'язок з водієм супроводу громадянином...... Близько 6.40 два наряди поліції в районі .... перехопили підозрілий на викрадення автомобіль Toyota ..., державний номер....., та вжитими заходами його зупинили. Встановлено, що це дійсно викрадений автомобіль. Затримано та доставлено до ...... районного управління поліції двох громадян України ...... року народження та .... року народження.

Іншій випадок з орієнтуванням по відкритим каналам радіозв'язку Національної поліції про зникнення водія з автомобілем з місця дорожньо-транспортної пригоди. Попередньо встановлено, що невідомий водій, керуючи автомобілем, скоїв наїзд на 11-річного хлопчика, жителя м. Києва, який переходив проїзну частину пішохідним переходом на зелений сигнал світлофора, після чого водій на автомобілі втік з місця події. Проведеними оперативно-розшуковими заходами встановлено, що наїзд був вчинений автомобілем марки ...... білого кольору. Орієнтування засобами відкритого зв'язку передано всім нарядам патрульної поліції. В дію було введено операцію з перехоплення. В цьому районі водій-радіоаматор замітив підозрілий автомобіль білого кольору з розбитою фарою марки ...., який рухався на великій швидкості у напрямку..... та повідомив на лінію 102. Вжитими заходами водій з автомобілем було затримано.... Саме цей водій у стані алкогольного сп'яніння скоїв ДТП. Внаслідок наїзду хлопчик отримав тілесні ушкодження, зокрема перелом ключиці, струс мозку та був доставлений у лікарню.

Доречи, сприяли у затриманні правопорушників наші молоді радіоаматори з позивними сигналами UT3U... та UR3U.... Наші члени КТК приймали кваліфікаційний іспит. Цим радіоаматорам хочу подякувати тут, на шпальтах ФБ.

https://www.facebook.com/groups/UngoUARL/permalink/2895544574010504/
« Останнє редагування: Січень 10, 2021, 21:31:32 від UT4ULP »
 

Offline UT8UB

При внимательном прочтении
предлагаемые изменения и дополнения:
Положения любительской радиосвязи Украины в 2020 году
Мне пришла кромольная мысль:
Некоторые пункты положения мне напоминают
-Устав воина Советской Армии -в  издании  1937года
Даже не хочется комментировать